Στον Ολοήμερο Παιδικό Σταθμό "Οι Ήρωές μας”, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη. Τα παιδιά προσεγγίζονται με στοργή και αγάπη ενώ προωθείται ο διάλογος.

logo oiiroesmas

Ο σταθμός μας προσφέρει ευέλικτο ημερήσιο και απογευματινό πρόγραμμα. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

7.00 πμ – 9.00πμ: Υποδοχή των παιδιών.

Ο παιδαγωγός καλωσορίζει τα παιδιά, τα οργανώνει και η μέρα ξεκινά. Τα προετοιμάζει για τα παιχνίδια δημιουργικής απασχόλησης που θα ακολουθήσουν, προτείνοντας ιδέες και προτρέποντάς τα να συμμετέχουν ομαδικά στην επιλογή ορισμένων δραστηριοτήτων. 

9.00 πμ-  9.30 πμ: Η ημέρα ξεκινά με προσευχή και προετοιμασία για το πρωινό. Τα παιδιά, οργανωμένα σε ομάδες, φροντίζουν με τη βοήθεια του παιδαγωγού, όπου απαιτείται, για την ατομική τους υγιεινή και την ετοιμασία της τραπεζαρίας. Συνεχίζεται η συζήτηση σχετικά με την έκβαση της ημέρας και του παιχνιδιού.

9.30 πμ - 10.00 πμ: Πρωινό.

Τα παιδιά συμμετέχουν στο σερβίρισμα και στην τακτοποίηση της τραπεζαρίας. Ο λόγος συμμετοχής τους αφορά την ανάληψη ευθυνών και την εκμάθηση τους στην αυτοεξυπηρέτηση.

10.00 πμ - 12.00 πμ: Οι ώρες αυτές είναι αφιερωμένες σε διάφορες δραστηριότητες, όπως εργαστήρια ζωγραφικής, κουκλοθέατρου, κολάζ, μαγειρικής, κηπευτικής, γυμναστικής, μουσικοκινητικής αγωγής, εκμάθηση ξένης γλώσσας κλπ. Προτείνεται ενασχόληση με διάβασμα στις ‘γωνιές’ που μπορούν να δημιουργηθούν στο χώρο, όπως βιβλίου, μουσικής, συζήτησης, κατασκευής, πόλης-αγοράς κλπ.

12.00 μμ - 12.30 μμ: Διάλειμμα που διαρκεί μισή ώρα.

Στη διάρκειά του οργανώνονται παιχνίδια ομαδικά εντός ή εκτός χώρου, στην αυλή υπό την εποπτεία των παιδαγωγών μας. Κατόπιν γίνεται η προετοιμασία για το μεσημεριανό (ατομική υγιεινή).

12.30 μμ - 14.00 μμ: Μεσημεριανό Φαγητό.

Τα παιδιά σχηματίζουν ομάδες και συμμετέχουν στο σερβίρισμα και την προετοιμασία του φαγητού. Κατόπιν τακτοποιούν και συνεχίζουν με την ατομική τους υγιεινή (βούρτσισμα δοντιών κλπ).

14.00 μμ – 16.00 μμ: Ανάπαυση.

16.00 μμ - 17.00 μμ: Απογευματινό γεύμα.

17.00 μμ - 18.00 μμ:  Αποχώρηση παιδιών.

Το παραπάνω πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες της κάθε ηλικίας και είναι ενδεικτικό. Επιδέχεται αλλαγές και βελτιώσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις των καιρών.